пʼятницю, 10 серпня 2012 р.

Ціни в інтернет-магазинах більше не будуть низькими - продавці

Податківці хочуть ввести в інтернет-магазинах обов'язкові касові апарати і примусити кур'єрів на місці видавати клієнту чеки. Таким чином, вони хочуть збільшити відповідальність магазинів, і примусити їх продавати легальний товар.

Продавці в той же час упевнені, що після нововведення дешевизни в інтернеті більше не буде, пише ТСН.

Власник інтернет-магазину Богдан Слатін упевнений, що нововведення спричинить немало дрібниць, які ускладнять життя: "Кур'єри обслуговують часто не один десяток магазинів одночасно, їм доведеться возити за собою велику кількість касових апаратів".

Крім того, потрібно додати витрати на самі касові апарати - і товар автоматично подорожчає на 10-15%, прогнозує комерсант.

Однак в податковій своя арифметика. "Якщо десять одиниць товару продавати - випадає 1-2 копійки на товар", - вважає керівник відділу готівкових розрахунків ДПС Павло Сидоров.

Найдешевший касовий апарат коштує півтори тисячі гривень і служить 7 років. Але в податковій запевняють, що їх доведеться купувати не всім - норма торкається тільки юридичних осіб, а дрібних приватних підприємців не торкнеться.

Частина магазинів може перетворитися в групу дрібних приватників, щоб не купувати апарати. Або інтернет-магазини перетворяться в сайти з цінами, ніби для ознайомлення з асортиментом.

Інтернетчиків дійсне важко проконтролювати, визнають в податковій. Однак обіцяють, що знайдуть важелі впливу на дуже хитрих. Якщо за перше порушення власник заплатить гривню, то за друге - повну вартість товару. А кожний наступний штраф буде в 5 разів дорожчий товару. І за день таких покарань можна зібрати декілька сотень.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/tsini_v_interneti_magazinah_bilshe_ne_budut_nizkimi___prodavtsi_1747535

3 коментарі:

Коментувати: