четвер, 9 серпня 2012 р.

Пластуни України відзначають 100-річний ювілей

Програма святкувань 100-ліття Пласту в Україні вийшла на фінішну пряму. 9 серпня відкривається 26 спеціалізованих таборів крайового рівня, в яких візьме участь понад тисячу дітей, юнаків та дівчат, а по завершенню, 18 серпня, у Львові розпочнеться шестиденна загальна зустріч усіх пластунів, на яку прибудуть також численні представники з діаспори.

Про це УКРІНФОРМу повідомили організатори.

"Табори ділитимуться на три вікові категорії - наймолодша (від 6 років), середня (від 12 до 18 років) та старша (від 18 років). Для першої організовано три табори, для другої - 19, третьої - 4. Вони діятимуть на території Львівської, Івано- Франківської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької та інших областей", - зазначила відповідальна за пластові табори Надія Митник.
 
За її словами, табори матимуть свою спеціалізацію - водну, велосипедну, гірську, екологічну, етнографічну та мистецьку. Їх діяльність забезпечуватимуть волонтери-пластуни студентського віку.

"Щодо загальної зустрічі, яка розгорнеться на території Українського католицького університету у Львові, то вона носитиме історичний, освітній та виховний аспект. Учасники з США, Канади, Великобританії, Аргентини, Німеччини, Австралії, Естонії, а також скаути з Польщі, Росії, Молдови тощо - загалом 2,5 тис. молодих людей - навчатимуться, розважатимуться та виконуватимуть суспільно корисні справи", - сказав відповідальний за програму Роман Кучкуда.

"Ми пишаємося тим, що український скаутинг, маючи на меті розвиток молоді поєднує в собі столітні традиції та сучасні методики виховання молодого покоління, єднає всі регіони нашої держави, а також інтегрує українських хлопців та дівчат у світову спільноту. Саме сьогоднішня молодь формує майбутній потенціал нашої країни", - підсумувала кореспондентові УКРІНФОРМу член організаційного комітету Наталя Музала.

Довідково: Пласт - національна скаутська організація України - заснована близько 1911 року. Проте офіційною датою вважається день складання першої присяги на вірність Богові та Україні, що відбулась 12 квітня 1912 року в приміщенні Львівської академічної гімназії. Низка ювілейних заходів уже пройшла в Україні. Зокрема, святкування Першої пластової присяги у Львові, в якому взяло участь понад 1000 пластунів. А протягом літа Пласт запланував оздоровити близько 5 тисяч дітей в різних регіонах України.

Ігор Бачун, ЛЬВІВ
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1747482

1 коментар:

  1. Організація справжніх патріотів України, яким не байдужа її подальша доля!

    ВідповістиВидалити

Коментувати: