середу, 15 серпня 2012 р.

Яхта Scorpius вирушила у другу кругосвітку


яхта1Стартувала друга, арктична кругосвітка на яхті Scorpius. Її початком можна вважати відхід від берегів Гренландії. Українським і російським морякам потрібно буде подолати 7-8 тисяч миль навколо Північного полюса й замкнути кільце приблизно через 2,5 місяці.
Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила прес-секретар експедиції Ганна Суботіна.

"Яхта пройшла Полярне коло, а нині наближається до берегів Шпіцбергена, до якого морякам залишилося близько 400 миль. Льоду, крім кількох самотніх айсбергів, що зустрілися у районі Гренландії, поки що не видно", - зазначила вона.

Однак, згідно з льодовими картами, північ Шпіцбергена, північ Землі Франца-Йосипа й повністю Північна Земля були закриті льодом десятибальної згуртованості.
Суботіна також повідомила, що в екіпажі експедиції сталася рокіровка. За сімейними обставинами, в Ісландії борт яхти залишили відразу два наймолодших учасники, росіяни - матрос Сергій Бичків і боцман Вадим Бородін, обидва медики за освітою. Їм на зміну прийшли два нових члени команди.

На сьогодні, у цілому, екіпаж парусника за 10 місяців здійснив шлях завдовжки у 35 тисяч морських миль або майже 65 тисяч кілометрів.

Як уже повідомляло агентство, експедиція стартувала з Севастополя 25 вересня минулого року. Екіпаж складається з семи осіб: чотирьох росіян і трьох українців.
Передбачається, що яхта має повернутися в Севастополь наприкінці січня 2014 року, а у Сочі - у перших числах лютого.

На рахунку в екіпажу - світовий рекорд мореплавства на паруснику в Антарктиді - по дальності заходження у море Росса. Вперше у світі парусна яхта змогла досягнути 74,18 градусів південної широти і 153,18 - західної довготи.

Якщо вдасться завершити арктичну кругосвітку, то моряки стануть першими яхтсменами, що здійснили два полярних кругосвітніх плавання протягом одного року. Це буде їхній другий рекорд.

Третій - за довжиною маршрут - 70 тисяч миль і четвертий за тривалістю - 2,5 року.
Парусна яхта Scorpius, що вирушила в експедицію навколо Південного й Північного полюсів, у квітні з безліччю поломок подолала 12-бальний ураган, потім застряла у льодах між полярними станціями "Академік Вернадський" і "Беллінсгаузен" і кілька днів не виходила на зв'язок. Після проведеного у Чилі ремонту яхта вирушила за маршрутом.

13 липня, у районі Бермудських островів у судно ударила блискавка, після чого вишли з ладу майже всі навігаційні системи, однак і з цього прес- "трикутника" екіпаж вийшов з честю.
Сергій Павлів, СІМФЕРОПОЛЬ. 15 серпня 2012 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/yahta_scorpius_virushila_u_drugu_krugosvitku_1749056

3 коментарі:

  1. Стремное путешествие, такая небольшая яхточка

    ВідповістиВидалити
  2. мандрівка для сміливих та відважних - сім футов під кілем !

    ВідповістиВидалити
  3. Як переживає яхта Scorpius шторм у морі. Дуже благеньке судно як на океанічну подорож...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: