понеділок, 11 жовтня 2010 р.

В останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час

На виконання Постанови Кабінету Міністрів "Про порядок обчислення часу на території України", останньої неділі жовтня, що припадає на 31 число, о 4 годині ранку за київським часом на всій території країни скасовується літній час. О цій порі на всій території країни стрілки головного годинника будуть переведені на одну годину назад, нагадує УКРІНФОРМ.
В усьому світі на літній і зимовий час переходять більш ніж у 110 країнах. Починаючи з 1996 року, за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії літнього часу подовжено з вересня до останньої неділі жовтня. Це рішення обгрунтоване дослідженнями медико-біологічного та економічного характеру, що проводились у багатьох країнах світу.
Однак лікарі та психологи переконані, що переведення годинників - це маленький стрес для організму. Вони зазначають, що перехід на літній і зимовий час впливає практично на всіх людей, але ступінь цього впливу залежить від індивідуальних особливостей нервової системи кожної людини. Для адаптації на новий часовимір, переконані медики, людині, залежно від її темпераменту та інших психо-соматичних характеристик, потрібно від двох до дванадцяти діб.