вівторок, 12 жовтня 2010 р.

У суботу я доведу, що недарма є володарем чемпіонського поясу - Віталій Кличко

Український боксер-суперваговик, чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко цієї суботи планує вкотре довести, що недарма є володарем чемпіонського поясу. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції у Гамбурзі, присвяченій поєдинку проти американця Шеннона Бріггса, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Бріггс є на сьогодні одним з найкращих боксерів світу, - наголосив Кличко-старший. - Бій буде непростим, але я перебуваю у найкращій фізичній формі і готовий до поєдинку". Українець зізнався, що злякався і навіть не спав ночами, коли вперше побачив Бріггса. "Мені ще ніколи не доводилося боксувати проти суперника із такими великими м'язами", - сказав Віталій. Те, що американець хворий на астму, Кличко не вважає проблемою. "Астма буде для нього гарним вибаченням для суботнього програшу", - додав український боксер.
Тренер Кличка Фрітц Здунек підтвердив, що його підопічний перебуває у гарній спортивній формі. "Ми оптимально підготувалися до поєдинку, - сказав він. - Ми продивилися всі бої за участю Бріггса. У суботу Віталій залишить ринг гамбургзької "О2 Арени" лише як переможець".
Останні два місяці інтенсивно до бою готувався і Бріггс. "У суботу я доведу, що я справжній боксер, справжній нокаутер і взагалі небезпечний хлопець, - заявив Шеннон на прес-конференції у Гамбурзі. - Я повезу цей чудовий пояс додому в Америку". За його словами, команда Кличка зробила неправильний вибір, коли запропонувала йому боксувати проти Віталія. "Зі мною вони прорахувалися. Я зовсім не такий, як попередні суперники Кличка", - сказав Шеннон. Він назвав українця "великим чемпіоном", але не сумнівається, що зможе перемогти його вже у першому раунді. "Перед смертю моя мати сказала мені: "Сину, дій швидко, в цьому твоя сила", - розповів американець, який, незважаючи на астму, двічі ставав чемпіоном світу з боксу.
"Цієї суботи Шеннон стане втретє чемпіоном світу, - впевнений його тренер Герман Кайседо. За його словами, Бріггс здатен нокаутувати Кличка вже в першому раунді і цим самим увійти в історію як найшвидший нокаутер. Він нагадав, що 27 із 45 переможних нокаутів його підопічний здобув у перших раундах.
Не обійшлося на прес-конференції і без курйозів. Під час свого виступу Бріггс почав провокувати Кличка, сумніваючись у його "докторському титулі". "Я - найкращий", - почав кричати американець на прізвисько "Кулемет" (Cannon) і, роздягнувшись до пояса, демонструвати журналістам свої м'язи. Після того, як українець так і не піддався на його провокації, Шеннон демонстративно залишив залу, пообіцявши Віталію, що брат Володимир стане його наступною жертвою.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 38-річний Бріггс посідає восьме місце у рейтингу WBC. 2006 року американець став чемпіоном світу за версією WBO (Всесвітня боксерська організація), нокаутувавши білоруса Сергія Ляховича, однак через рік поступився цим титулом росіянинові Султану Ібрагімову. Цього року Бріггс провів три бої і у всіх трьох переміг нокаутом у першому раунді. Всього на професійному рингу він здобув 51 перемогу (45 - нокаутом), зазнав п'ять поразок, один бій звів внічию, а ще один поєдинок був визнаний таким, що не відбувся.
39-річний Кличко має на своєму рахунку 40 перемог (38 з них - нокаутом) і дві поразки.
Поєдинок відбудеться 16 жовтня на спортивній арені Гамбурга "o2 World".

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p32049/