понеділок, 25 жовтня 2010 р.

В УЄФА не бояться звинувачень у корупції

В УЄФА досить спокійно відреагували на заяву діяча федерації футболу Кіпру Спироса Марангоса про підкуп членів виконкому УЄФА перед прийняттям рішення щодо проведення Євро-2012 в Україні і Польщі, передає Укрінформ-спорт.

Генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно повідомив, що різні доноси організація отримує щодня і не може реагувати на кожний з них. "Якщо б ми розглядали усі звернення, безмежно довіряючи інформаторам і не маючи жодних доказів, то у нас залишилося б небагато часу для футболу", - підкреслив Д.Інфантіно.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, два дні тому низка німецьких і французьких ЗМІ оприлюднили заяву скарбника федерації футболу Кіпру Спироса Марангоса. У ній він стверджує про наявність доказів того, що принаймні п'ять діячів виконкому УЄФА нібито отримали загалом 11 млн євро хабарів за надання Україні і Польщі права провести Євро-2012. За його інформацією, корупційні дії відбувалися в офісі однієї юридичної фірми на Кіпрі. Кіпріот також повідомив, що наприкінці серпня цього року він намагався зустрітися з головою дисциплінарної комісії УЄФА Петером Лімахером і передати йому документи з доказами корупції. Однак за декілька днів до запланованого приїзду в Женеву зустріч була скасована з ініціативи П.Лімахера, стверджує С.Марангос.

У Польщі заяви діяча кіпрської федерації футболу назвали абсурдними. "Це якась нісенітниця. Це акт відчаю і фрустрації цієї особи", - сказав з цього приводу колишній голова польської федерації футболу (PZPN) Міхал Лісткевич. Заяви кіпріота він пов'язує з його можливими особистими проблемами функціонування у національній федерації футболу Кіпру. "Федерації футболу Польщі немає чим дорікнути. Я впевнений, що ця людина не має жодних доказів. За такі звинувачення він може очікувати на гостру реакцію з боку УЄФА, включно із судовим позовом", - наголосив польський футбольний діяч.

Схожу думку з цього приводу висловив міністр спорту і туризму Польщі Адам Гєрш. "Це наклеп, який не вартий уваги ЗМІ", - констатував він.

Юрій Банахевич, ВАРШАВА. 25 жовтня 2010 року.

Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/3/p32877/