середу, 6 жовтня 2010 р.

Цьогоріч бабиного літа не буде - заступник начальника Укргідрометцентру

Цьогоріч у жовтні бабиного літа, яке традиційно спостерігалося о цій порі на широтах України, не буде. Про це у розмові з кореспондентом УКРІНФОРМу заявив заступник начальника Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко.
За його словами, протягом місяця на теренах країни стоятиме сонячна погода з температурою 7-10° тепла, вночі переважатимуть приморозки 0-5°. "Такої кількості тепла явно недостатньо для того, щоб у нижніх шарах атмосфери утворилися метеопроцеси, що сприяють поширенню теплих повітряних мас. Погода вирішила компенсувати прохолодними днями в жовтні надмірне перевиробництво тепла влітку", - зазначив Анатолій Прокопенко.
Синоптик зазначив, що не виключає виникнення бабиного літа на початку листопада, який очікується цьогоріч на кілька градусів теплішим за норму, однак підкреслює, що "таке явище малоймовірне". Вже найближчими днями - з 8 по 11 жовтня - майже на всій території країни, прогнозує Анатолій Прокопенко, пройдуть сильні дощі і трохи потеплішає. Однак за дощами наступить нова хвиля холодів, яка утримуватиметься аж до кінця нинішнього місяця, зазначає синоптик.