понеділок, 18 жовтня 2010 р.

Шеннон Бріггс - у критичному стані в реанімації

Шеннон Бріггс перебуває в реанімації університетської клініки Гамбурга. Після бою у боксера діагностовані переломи стінок орбіт обох очей, крім того, було встановлено, що Шеннон пошкодив зв'язки і м'язи руки в початкових раундах, передає Укрінформ-спорт.
Лікар Штефан Бок, який спостерігав за ходом поєдинку, сказав на прес-конференції, що він зупинив би бій після 10 раунду, але рефері отримав вказівку від WBC не переривати поєдинок без особливої потреби, щоб дати можливість Бріггсу боротися за титул.
За словами Бока, лікар має можливість показати червону картку, але він нею не скористався, бо реакція зіниць Шеннона між раундами була в нормі. Побоювання в нього викликала сонливість Бріггса в останній третині поєдинку, тому що це може бути симптомом струсу мозку.
Ш.Бок підкреслив, що рішення про переривання бою прийняти дуже непросто - з одного боку, "існує життя і після боксу", з іншого - "чи варто позбавляти боксера іноді останнього шансу на титул?". Тренер Віталія Кличка Фріц Здунек зазначив, що, якби Шеннон був його підопічним, він викинув би рушник у 10 раунді, прагнучи вберегти боксера від наслідків для здоров'я. Раніше повідомлялося, що Шеннона Бріггса після бою з Віталієм Кличком було відправлено до лікарні на медичне обстеження.
Як передає УКРІНФОРМ із посиланням на Gazeta.ua, сам Кличко побажав Бріггсу одужати і продовжити виступи на ринзі. "Сподіваюся, що отримані ним ушкодження не становлять загрози життю. Він чудовий боєць, що вміє влаштовувати шалено класні шоу. І я бажаю йому всього найкращого", - заявив українець.
Поєдинок між чемпіоном світу WBC Віталієм Кличком і американцем Шенноном Бріггсом встановив телерекорд у Німеччині нинішнього року. Бій подивилися 12,59 млн глядачів. Попереднє досягнення цього сезону належало Гран-прі Бахрейну Формули-1, який подивилися 10,51 млн глядачів.