вівторок, 12 жовтня 2010 р.

В Україні налічується 12,9 млн регулярних користувачів Інтернету - дослідження

В Україні налічується 12,9 мільйона регулярних користувачів Інтернету віком 15 років і старші. Про це свідчать результати чергової хвилі настановного дослідження, що проводиться компанією InMind на замовлення Інтернет Асоціації України (ІнАУ), повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
У вересні 2010 року, на основі даних настановного дослідження, почала роботу перша софтверна панель інтернет-користувачів України: робота цієї репрезентативної медіапанелі дає змогу за допомогою спеціального програмного забезпечення, встановленого на комп'ютери панелистів, здійснювати моніторинг відвідування українськими користувачами всіх інтернет-сайтів.
На сьогодні 33% всіх жителів України, або 12,9 млн, користуються Інтернетом не рідше як один раз на місяць. 8,3 млн інтернет-користувачів проживають у великих містах і містах з чисельністю населення понад 50 тис., 4,6 млн користувачів проживають в населених пунктах з населенням 50 тис.
З усіх українських інтернет-користувачів старших 15 років 8,7 млн використовують Інтернет щодня або практично щодня. Найвищий рівень поширення Інтернету - серед молодих вікових груп: 61% інтернет-користувачів - від 15 до 29 років, 39% - від 30 до 44 років.
Основним місцем використання Інтернету є дім. 75% регулярних користувачів використовують для доступу в Інтернет домашній стаціонарний комп'ютер, 19% - домашній ноутбук.