вівторок, 19 жовтня 2010 р.

УЄФА змінило місце розташування

Президент УЄФА Мішель Платіні у присутності президентів усіх 53 футбольних асоціацій Європи та членів виконкому урочисто відкрив новий адміністративний будинок союзу європейських футбольних асоціацій у Ньоні, передає Укрінформ-спорт.
Будівля, що отримала назву "Ла-Кларьєр", розташована навпроти Будинку європейського футболу в Ньоні, на березі Женевського озера. З його будівництвом багато штатних співробітників УЄФА, які раніше базувалися в інших місцях, отримають можливість працювати в штаб-квартирі організації.
Кругла за формою чотириповерхова будівля, в якій розташовано близько 200 робочих місць, відповідає найвищим екологічним стандартам. Перший камінь у фундамент "Ла-Кларьєр" був закладений у січні 2009 року.
Гостям церемонії влаштували екскурсію будівлею. Дизайном нового відділення штаб-квартири, яке також примітно низьким споживанням енергії, займалася архітектурна фірма Bassi & Carella.
Штаб-квартира УЄФА спочатку розташовувалася в Парижі. У Ньон європейський футбольний союз переїхав в лютому 1995 року після 35-річного періоду роботи в Берні, столиці Швейцарії. Будинок європейського футболу був відкритий у жовтні 1999 року.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32526/