понеділок, 18 жовтня 2010 р.

Нокаут був би кращим фіналом для всіх - німецька преса про боксерський бій Кличка та Бріггса

Чергова перемога українського боксера-суперваговика Віталія Кличка, здобута ним минулої суботи у Гамбурзі над американцем Шенноном Бріггсом, - сьогодні головна спортивна тема на шпальтах німецьких газет. Однак ейфорію від непереможності Кличка на другий план витіснили побоювання щодо здоров'я Бріггса, який після поєдинку й досі перебуває у лікарні, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
"Кличко перетворив Бріггса на прізвисько "Кулемет" на справжнє "кулеметне м'ясо", - пише газета Bild. За даними видання, під час бою американець дістав від Віталія 302 удари. Зі струсом мозку, переломами стінок орбіт обох очей та пошкодженням зв'язок і м'язів лівої руки Бріггса відразу госпіталізували до лікарні Гамбург-Еппендорф. За інформацією лікарів, стан боксера вже не викликає занепокоєння, він поводиться адекватно, однак потребує знеболювальних засобів. Скоріш за все, ліву руку американця прооперують, і він зможе залишити клініку не раніше п'ятниці. Навідався до пацієнта і сам Віталій, повідомляє видання.
Стаття у Berliner Kurier вийшла під назвою "Бокс на межі з убивством". "Напередодні бою Кличко пообіцяв Бріггсу "кров і біль" і навіть перевиконав свою обіцянку, - пише газета. - Суперника після 12 раундів забрала "швидка". Чому все зайшло так далеко?" На погляд видання, нокаут був би кращим фіналом для всіх - і для Кличка, і для публіки, і для самого Бріггса.
"Після суботнього вечора американець уже ніколи не зможе бути таким, як раніше", - цитує газета тренера Кличка Фріца Здунека. Напередодні бою команда Бріггса попросила рингового суддю у жодному разі не закінчувати поєдинок достроково. "І хоча б через це суддя міг би краще придивлятися до стану Бріггса, який уже під час перших раундів дістав ушкодження м'язів і струс мозку", - вважає автор статті.
"Бріггс, попри біль, протримався всі 12 раундів, однак заплатив за це високу ціну, - зазначає Rheinische Post. - Сам він був госпіталізований, а його дружина й досі перебуває у шоковому стані". У тому, що все зайшло так далеко, видання звинувачує передусім команду американця, для якої технічний нокаут означав би погіршення іміджу, а отже - й негативні фінансові наслідки. "Але для 38-річного бруклінця Бріггса, який страждає на астму, йшлося, скоріш за все, не про гроші, а про власну гідність, - зазначає видання. - Хоча 700 тисяч євро гонорару за бій з Кличком він дійсно заробив "потом і кров'ю".
На тлі загальної ейфорії Die Welt побачила у поєдинку перші "тривожні сигнали" для Кличка-старшого. "З усією повагою до надзвичайних чеснот українця треба, на жаль, констатувати, що він боксує вже не на всі сто відсотків, - пише газета. - Поки що цього вистачає, та чи надовго?"
"Якби я був його другом, то за келихом вина порадив би 38-річному батькові трьох дітей подумати над завершенням боксерської кар'єри, - зазначає автор статті. - Хоча це було б проти піднесених настроїв уболівальників та комерційної спокуси, однак він залишив би бокс "королем рингу" і все одно був би й надалі улюбленцем свого народу".
Як повідомляв УКРІНФОРМ, минулої суботи у Гамбурзі Віталій Кличко провів успішний захист титулу чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC у поєдинку проти американця Шеннона Бріггса. Після завершення дванадцятираундового бою судді одностайно віддали перемогу Віталію Кличку -120:107, 120:107, 120:105.