понеділок, 25 жовтня 2010 р.

Квитки на Євро-2012 будуть дешевшими, ніж у 2008 році

Вартість квитків на матчі чемпіонату Європи з футболу, який пройде з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні та Польщі, буде меншою, ніж на попередньому Євро-2008. Про це в інтерв'ю газеті «Команда» повідомив директор Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Укрінформ-спорт надає  можливість ознайомитись з найцікавішими відповідями.

- Згідно з планом, розробленим УЄФА, реалізація квитків на фінальний турнір Євро-2012 почнеться навесні наступного року. Чи можна чекати до цього часу  офіційні дані щодо  вартості пропусків?
- Ціна на квитки вирішальної частини Євро буде незабаром визначена. А філософія УЄФА полягає в тому, щоб зробити квитки максимально доступними для вболівальників. Разом з місцевими оргкомітетами в Україні та Польщі Європейський футбольний союз, як ніхто, зацікавлений в тому, щоб всі арени на вирішальній стадії були заповнені на 100 відсотків. Це дуже важливо з точки зору успішного проведення турніру.
- Мішель Платіні, інші посадові особи запевняли, що вартість квитків буде відповідати купівельній спроможності українців... Це значить, що перепустки будуть дешевші, в порівнянні з Євро-2008?
- Так, готовий це підтвердити. Причому ціна буде однаковою і для українців, і для поляків, і для мешканців інших європейських країн. До речі, цікавий момент - вартість на квитках, які будуть призначені для поширення в Україні, буде вказана і в євро, і в гривнях (для поляків відповідно - у євро і злотих). Тобто наші співвітчизники будуть мати можливість сплатити вартість вхідних документів у національній валюті.
- Коли ж стартує  кампанія з продажу довгоочікуваних квитків?

- Квитки почнуть реалізовуватися 1 березня 2011-го. Єдиним авторизованим каналом для цього стане офіційна інтернет-сторінка УЄФА - uefa.com. До речі, найбільш нетерплячим уболівальникам вже зараз можна зайти на цей веб-ресурс, заповнити відповідну графу з реєстрацією адреси електронної пошти - саме на цю адресу їм прийде повідомлення про початок продажів. Хотів би, щоб читачі правильно орієнтувалися в системі реалізації перепусток на матчі. Якщо 1 березня людина відправить заявку, то це не означає, що вона відразу одержить квиток у руки. Першим чином УЄФА організовує процес накопичення заявок. Адже, наприклад, досвід проведення попереднього чемпіонату Європи показує, що навколо квитків виникає дуже великий ажіотаж. На Євро-2008 конкурс був десять до одного - 10 млн претендентів на 1 млн квитків! У цьому випадку УЄФА проводить щось на зразок лотереї.
Додам, що безпосередньо самі квитки на матчі Євро-2012 опиняться в руках щасливих володарів вже в 2012 році. До слова, загалом на ігри фінальної частини майбутнього форуму надійде в продаж приблизно 1 млн 400 тис. перепусток.
- Чи будуть передбачені квоти для збірних, що змагаються між собою?
- Так. Причому відкрию вам таємницю. Україна і Польща, як країни-господарки турніру, будуть мати в цьому плані перевагу перед іншими асоціаціями. Окрема квота буде передбачена для нас. Окрема - для 14-ти країн, чиї збірні стануть учасниками Євро. І третя квота - для решти країн, які не пройшли кваліфікацію, але є членами УЄФА.
Хотів би особливо відзначити, що унікальність такої події, як Євро-2012, дає українцям всі можливості для відвідування не тільки поєдинків нашої збірної, але і матчів за участю інших команд. І особисто я не маю найменшого сумніву, що інтерес з боку наших співвітчизників до кожного поєдинку (а їх всього 31) буде дуже великим!
- Ви допускаєте, що не обійдеться без нарікань, особливо з боку людей старшого покоління? Мовляв, комп'ютерами в Україні користуються ще далеко не всі...
- Вважаю, що не варто розглядати нашу країну як якусь відсталу в цьому плані. Можу помилитися в якихось статистичних даних, але доступ до Інтернету на сьогоднішній день має чи не кожен другий українець у великих містах. Зауважу, що нами розробляються й інші, альтернативні, варіанти розповсюдження квитків, але говорити про це поки рано.
Укрінформ-спорт
http://www.sport.ukrinform.ua/news/p32858/