пʼятницю, 26 червня 2009 р.

В Одесі нерухомість почала зростати в ціні

ОДЕСА, 26 червня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Ціни на нерухомість в Одесі почали зростати. Про це повідомив начальник Головного управління економіки Одеської ОДА Олег Муратов, інформує кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами Олега Муратова, ціновий пік на ринку вже подолано. А стабілізацію фахівець пов'язує зі стабілізацією на ринку валют: володарі вільних валютних коштів зацікавлені у тому, щоб вкладати їх в нерухомість. Олег Муратов зазначив, що йдеться, передусім, про вторинне житло, оскільки інвестувати в новобудови люди поки побоюються. «Через 2 роки буде провал на ринку житла, оскільки нові об'єкти, робота над якими має починатися вже зараз, не закладаються. Крім того, багато будівництв з досить великим ступенем готовності заморожені», - вважає Олег Муратов.

За даними Міністерства регіонального розвитку і будівництва, у I кварталі рівень залучення інвестицій у житловий сектор в Одесі становив 78% обсягу за аналогічний період минулого року. У Києві він становив 30%.

За даними Головного управління економіки Одеської ОДА, у січні-травні в Одеській області було виконано будівельні роботи на загальну суму 703,7 млн грн. Це на 48,5% менше, ніж за перші п'ять місяців минулого року. Начальник міського управління капітального будівництва Іван Стас констатував, що спорудження житла в Одесі практично зупинилося.

Ці чинники, вважають економісти ОДА, впливають на зростання цін на нерухомість.