пʼятницю, 26 червня 2009 р.

Самка каймана, яку виловили в Одеському ставку, проходить карантин і готується вийти в акватераріум

ОДЕСА, 26 червня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Працівники тераріума Одеського зоопарку покажуть відвідувачам самку каймана Кешу, яку спіймали в ставку на околиці міста, через два тижні. Про це сьогодні повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу завідувач акватераріуму Володимир Сомайчук.

"Зараз тварина відчуває себе нормально, через два тижні переведемо її в експозицію", - заявив завідувач. Він зазначив, що після карантину Кешу помістять в акваріум поруч із іншими рептиліями.

Володимир Сомайчук повідомив, що у тварини стрес, однак вона поводиться неагресивно, виглядає здоровою і угодованою. Працівники зоопарку помістили її в дерев'яний ящик у службовому приміщенні.

"Зараз будемо проводити опромінювання ультрафіолетом, давати вітамінні добавки, імуностимулятори, все як завжди", - відзначив завідувач акватераріуму.

За його словами, господар ще не звертався у зоопарк, однак працівники установи не мають наміру повертати тварину.

Володимир Сомайчук також відзначив, що самку не планують парувати, оскільки в зоопарку немає самця такої породи.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 24 червня рибаки повідомили черговому оперативної служби, що виявили крокодила в ставку. Рятувальники розпочали пошуки тварини у водоймищі того ж дня. 9-річну самку каймана Кешу вдалося піймати 25 червня: вона заплуталася в сітях, намагаючись піймати рибу. За даними рятувальників, довжина тіла каймана 1,72 м. Тварина кілька років перебувала в будинку місцевого жителя, який працює фотографом. Він використовував Кешу для фотозйомок з туристами в курортному районі Аркадія.