четвер, 11 червня 2009 р.

У Харкові припинено роботу підпільного цеху, що випускав фальсифіковані пестициди та отрутохімікати

ХАРКІВ, 10 червня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. У Харкові припинено діяльність підпільного цеху, що випускав фальсифіковані пестициди та отрутохімікати, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як розповів прес-секретар управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, організатор цеху - 32-річний харківський підприємець. Він налагодив незаконне виробництво у приміщенні одного із автотранспортних підприємств Харкова. Пестициди та отрутохімікати випускалися під різними марками українських, російських, німецьких та швейцарських виробників. У цеху працювали 10 найманих працівників, тут використовувалися сім машин спеціального обладнання. В одному із гаражів неподалік було обладнано склад готової продукції. Реалізація товару здійснювалася на ринках Харкова, а також безпосередньо у мікроавтобусі підприємця. Підприємець не мав ліцензії на право займатися цим видом діяльності. Як з'ясувалося, продукція не відповідала встановленим стандартам, а деякі отрутохімікати взагалі заборонені для використання на території України. Порушено кримінальну справу, ведеться розслідування, у тому числі, у частині розміру незаконного прибутку.

Як розповів В. Абдула, минулого квітня у Харкові припинено діяльність підпільного цеху, розміщеного у приміщенні складу на вулиці Южнопроектна. Там з порушенням санітарних норм також випускалися фальшиві пестициди та отрутохімікати, причому понад тридцять видів. Реалізація продукції здійснювалася на території найбільшого в Україні ринку: торговельного центру "Барабашове".

Матеріали справи готують до передачі в суд.