середу, 17 червня 2009 р.

У Харківській області розслідується справа про поранення хлопчика, за версією, з автомата Калашникова

ХАРКІВ, 17 червня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Хто поранив у голову 11-річного хлопчика з Руської Лозової? Розслідування цієї кримінальної справи проводять слідчі Дергачівського райвідділу міліції, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Як розповіли у міліції, п'ятого червня Саша Дурихін знаходився поблизу контори місцевої агрофірми, куди його батьки пішли отримувати зарплату. Тут хлопчика і наздогнала куля, випущена, за попередньою версією, з автомата Калашникова. Сам Саша, за його словами, відчув лише удар у голову. Дорослі, які прибігли на його крик, вирішили, що це поранення дробом. Батьки хлопчика більше двох годин возили його по місцевих лікувальних закладах, де йому не змогли надати допомогу. Нарешті, дитину госпіталізували до Харківської обласної клінічної лікарні. Лікарі-нейрохірурги під час операції витягли кулю.

За словами нейрохірурга Антона Пшеничного, пацієнту пощастило: куля застряла в кістці й не пошкодила мозок. Це була відкрита проникаюча черепно-мозкова травма, вогнепальне поранення правої скроневої долі. Зараз Саша почуває себе добре, готується до виписки.

Батьки Саши стверджують, що куля випущена з боку сусідньої військової частини, де у той день проходили навчання курсантів-першокурсників.

Як говорить начальник Дергачівського райвідділу міліції Олександр Грищенко, порушено кримінальну справу за статтею "Замах на вбивство". Проводяться експертизи. Матеріали справи буде передано до військової прокуратури.

У свою чергу, старший помічник військового прокурора Харківського гарнізону Володимир Павленко гарантує, що відразу ж після отримання матеріалів розпочнеться відомче розслідування, яке і виявить справжнього винуватця цієї НП.