пʼятницю, 26 червня 2009 р.

Всесвітньо відомий співак Майкл Джексон помер у віці 50 років

ВАШИНГТОН, 26 червня. (Наталія Буквич - УКРІНФОРМ). Всесвітньо відомий співак Майкл Джексон помер у віці 50 років. Факт смерті зірки підтвердив його брат, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

"Мій брат, легендарний "король поп-музики", помер у четвер, 25 червня 2009 року о 14 годині 26 хвилин. Швидше за все це сталося від серцевого нападу, який раптово стався з ним удома. Проте, точної причини встановити не вдасться, доки не надійдуть результати автопсії", - заявив від імені родини померлого Джермейн Джексон. За його словами, співака протягом години намагалася повернути до життя команда найкращих фахівців лікарні Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, однак їх зусилля виявилися марними.

Майкла Джексона терміново доставили до госпіталю. Коли лікарі невідкладної допомоги прибули до його будинку на Holmby Hills за екстреним викликом, вони знайшли співака без свідомості. В лікарні його помістили в палату інтенсивної терапії, підключили до апарату штучного дихання, робили усе можливе, аби змусити серце Майкла Джексона знову битися. Поряд увесь час знаходився особистий лікар співака, однак врятувати Майкла Джексона не вдалося.

Попри те, що найбільш ймовірною причиною смерті називають раптовий серцевий напад, місцева поліція має намір детально розслідувати обставини цієї справи. Свідчення планують взяти у членів родини Майкла Джексона та усіх, хто останнім часом тісно з ним спілкувався.

Перші повідомлення про смерть легендарного співака надійшли від агентств та телеканалів з посиланням на сайт про життя знаменитостей TMZ.соm і подавалися як неперевірена інформація та чутки. Однак після виступу його брата ця сумна новина облетіла усі куточки Америки. Біля лікарні, де помер "король поп-музики", біля будинку в штаті Індіана, де народився та ріс Майкл Джексон, почали збиратися тисячі шанувальників його творчості. Політики, знаменитості й прості американці не приховують своєї скорботи.

"Я увесь час плачу і не можу зупинитися після того, як почула про цю сумну новину. Я завжди обожнювала Майкла Джексона. Світ втратив велику людину, однак його музика житиме вічно!", - сказала Мадонна в інтерв'ю місцевим ЗМІ. Вона висловила співчуття дітям та усій родині Майкла Джексона.

"Сьогодні ми втратили одну із найбільш впливових та іконічних особистостей в індустрії музики. Від його перших виступів у складі "Jackson 5" до прем'єр "Moonwalk" та "Thriller" Майкл був феноменом поп-музики, який ніколи не переставав залишатися взірцем креативності", - наголосив у своїй заяві губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценегер. Як він також зазначив, попри те, що існувала "низка серйозних питань" відносно особистого життя співака, Майкл був без сумніву значною величиною на естраді, його популярність охопила цілі покоління і увесь світ.


Фото: УКРІНФОРМ

Майкл Джексон народився 29 серпня 1958 року в містечку Гері (штат Індіана) і мав іще дев'ятьох братиків та сестер. Його батько організував родинну групу "Jackson 5", яка і принесла перший успіх майбутній легенді. Майклові тоді було усього 12 років.

Його сольна кар'єра була надзвичайно успішною, співак завоював всесвітнє визнання та титул "короля поп-музики". Найбільшою популярність користуються його альбоми "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982), "Bad" (1987), збірка хітів "Number Ones".

"Thriller" увійшов в історію як альбом, який продавався у всьому світі найбільшими тиражами (більше 104 млн копій) і назавжди змінив уявлення про музичний бізнес. Його було занесено до Книги рекордів Гіннеса. За "Thriller" Майкл Джексон отримав 8 премій "Греммі" та 7 престижних Американських музичних премій (American Music Awards).

В березні 2009 Майкл Джексон оголосив про те, що дасть серію концертів в Лондоні під назвою "This is it Tour". Заходи обіцяли бути масштабними, мали початися 13 липня 2009 року й тривати до 6 березня 2010 року. Попит на квитки улюбленого співака був шаленим, тому довелося запланувати додаткові виступи. Почути голос свого кумира прагнули сотні тисяч шанувальників.