понеділок, 22 червня 2009 р.

У Львові з'явиться Музей футбольних трофеїв

ЛЬВІВ. Понад 100 експонатів за два тижні існування зібрав львівський Музей футбольних трофеїв. Найціннішим, поки що, є бронзовий кубок "Карпат" за 3-тє місце в Чемпіонаті України та бутси й футболка бомбардира "Карпат" Володимира Данилюка, в яких він виграв кубок СРСР 1969 року. В запропонованій акції можуть взяти участь усі бажаючі, яким не шкода власних футбольних трофеїв - кубків, медалей, футбольної форми, сувенірної продукції тощо. До кожного майбутнього експонату додається письмове пояснення його цінності.
Надалі долю експонатів визначатиме експертна комісія. Перлинами експозиції стануть історичні документи та фотографії. Зокрема, фотоальбом першого складу команди "Карпат" 1943 року, укладений визначним тренером Ернсом Юстом. "Виставка - це перший етап роботи музею. Вона організовується з метою зацікавити львів'ян та привернути до його організації якнайбільшу увагу.
Кожен львівський вболівальник, який має колекцію, або один цінний для нього футбольний трофей може надати його для виставки. Всі експонати, надані львів'янами, будуть описані та повернені власникам. За їх згодою найцікавіші експонати згодом розмістять у музеї, який буде організований у приміщені нового стадіону, що будується до Євро-2012", - повідомила начальник управління інформації та промоцій департаменту "Євро-2012" Соломія Білонога.
Автор: Лисейко Маркіян