понеділок, 22 червня 2009 р.

За травмування школярів на уроках праці, де їх заставляли рубали дрова, судитимуть педагогів

ЧЕРНІГІВ, 22 червня. /Наталія Потапчук - УКРІНФОРМ/. Учителя праці і керівників однієї зі шкіл Чернігівщини судитимуть за травмування дітей на уроках трудового навчання, де вони рубали дрова. Кримінальну справу за фактом неналежного виконання педагогами професійних обов’язків порушила прокуратура Менського району області, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За інформацією прес-служби обласної прокуратури, дрова на шкільному подвір’ї, хоч це й не передбачено шкільною програмою, рубали учні сьомих і дев’ятих класів. Більше того, цю роботу, за дорученням директора, мав виконати особисто учитель праці, який підробляв у школі робітником.
Першим травмувався 14-річний семикласник - ударив себе сокирою по нозі. Після цього пішов додому і розголосу подія не набула. Наступного дня постраждав дев’ятикласник - він ударив себе по пальцю руки і відрубав його фалангу.
Кримінальну справу порушено за ч.1 ст.137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинило істотну шкоду здоров’ю неповнолітніх).
"Залучати неповнолітніх до рубання дров не можна навіть там, де вони є найманими працівниками, - коментує подію старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Надія Шевкун. - Професія дроворуба входить до затвердженого Міністерством охорони здоров’я Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими та небезпечними умовами праці. А, згідно ст.11 Закону України "Про охорону праці", залучення неповнолітніх до важких робіт і робіт зі шкідливими або небезпечними умовами праці не допускається".