середу, 17 червня 2009 р.

Погода: четвер опадів в Україну не принесе

КИЇВ, 17 червня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Наступної доби, 18 червня, синоптична ситуація в Україні не зазнає кардинальних змін, оскільки більша частина її території й надалі перебуватиме під впливом арктичного антициклону. Хіба що у західних, північних та центральних областях ще знизиться температура повітря - як удень, так і вночі. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.

Згідно з прогнозом синоптиків, цього дня буде переважно без опадів, лише вночі у східних областях, місцями на півдні Лівобережжя та в Криму пройдуть короткочасні дощі, прогуркотять грози. Вітер північно-західний з переходом на південний, 3-10 м/с.

Температура повітря на більшій частині території країни в четвер становитиме вночі 7-12°, на півдні і на сході до 16°. Вдень повітря прогріється до 19-24°, у південних областях та в Криму до 22-27°, на Одещині, Миколаївщині та Закарпатті до 30°.

У Києві та області опадів не передбачається. Вітер північно-західний з переходом на південний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі 7-12°; вдень 19-24° з підвищенням наступної доби до 22-27°.

Температура води в Чорному морі становить 19-22 градуси, в Азовському морі - 22-25 градусів, у Дніпрі поблизу Києва - 19 градусів.

Тривалість світлового дня дорівнює 16 годинам 26 хвилинам. Наближаємось до дня літнього сонцестояння - 22 червня, коли світловий день приросте ще на 1 хвилину і досягне свого річного максимуму. Відтоді почнеться зменшення тривалості світлого дня у північних широтах.