понеділок, 22 червня 2009 р.

Жителі Алупки продовжують зносити огорожі, які перешкоджають проходу до пляжу

СІМФЕРОПОЛЬ, 21 червня. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. Жителі Алупки знесли і утопили в морі огорожу, яка перешкоджає проходу до пляжу в районі Зеленого мису.

Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на Алупкинський інформаційний портал, перед знесенням пляжної огорожі ініціативна група алупкинців провела мітинг, заявивши, що акція проходить на основі рішення сесії міськради від 5 липня 2009 року, щодо "організації вільного доступу на пляжні території, що знаходяться у користуванні юридичних і фізичних осіб на території Алупки".

Крім "пляжної" теми на мітингу йшла мова про незадовільний санітарний контроль у Алупці. Зокрема, зазначалося, що громадські туалети, що відлякують відпочиваючих, закриваються, а потім продаються під черговий кіоск.

За інформацією порталу, частина території пляжу, розташованого в районі Зеленого мису, вважалася приватною власністю сім'ї колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка. У день знесення пляжної огорожі власники приватного будинку не перешкоджали учасникам акції.

Дії городян активно підтримали відпочиваючі. У результаті - зручне для купання місце, доступ до якого був закритий 6 років, знову стало багатолюдним і доступним для всіх.

Як інформував раніше УКРІНФОРМ, наприкінці травня цього року алупкинці, чий прибуток прямо залежить від доступності узбережжя для відпочиваючих, провели акцію проти масової забудови пляжних територій міста. Її учасники зносили з пляжів огорожі з ломами в руках, заявляючи, що відстоюють свої конституційні права.

У прокуратурі АРК вважають, що територія пляжів, навіть якщо там ведеться законне будівництво, повинна бути відкрита і доступна для всіх. На боці учасників "пляжних боїв" і місцева влада, яка з різним ступенем завзятості відстоює прибережну територію для городян.