середу, 24 червня 2009 р.

Нелегальну діяльність консорціуму "цеховиків" ліквідували полтавські податківці

КИЇВ, 24 червня. (УКРІНФОРМ). Співробітники податкової міліції у Полтавській області спільно з представниками інших контролюючих структур припинили незаконну діяльність десяти різнопрофільних підпільних цехів, які функціонували на території одного з колишніх сільгосппідприємств у передмісті обласного центру. Про це УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі ДПА України.

Частину виробничих потужностей та господарських приміщень збанкрутілого господарства комерсанти-"тіньовики" переобладнали під лісопилку та цехи з виготовлення меблів і їх комплектуючих. В інших розташовувались міні-підприємства з виготовлення будівельних піноблоків, пам'ятників та надгробків. У підпільній кузні виготовляли цвинтарні огорожі, кували художні грати для євровікон та інші металеві вироби для оздоблення приватних помешкань, парканів тощо.

В колишніх гаражних боксах обладнали нелегальну автомайстерню, де проводився ремонт легковиків та здійснювалося розкомплектування аварійних вітчизняних і зарубіжних легковиків, вантажівок, тракторів та іншої техніки.

Санітарний стан практично всіх "виробничих" приміщень не витримував жодної критики, особливо тих, де проводилася переробка та виготовлення товарів харчової групи. Так, в одному з цехів 42-річний приватний підприємець проводив розливання та реалізацію так званої "доочищеної" звичайної водопровідної води, грубо порушуючи передбачені законодавством стандарти та норми.

В сусідньому цеху в умовах повної антисанітарії наймані працівники займались розморожуванням, солінням та фасуванням риби. За висновком фахівців санепідемстанції, вживання виготовлених у цьому цеху морепродуктів може бути небезпечним для здоров'я та життя потенційних споживачів.