вівторок, 23 червня 2009 р.

Звичні конопля і мак для мешканки Донецька

ДОНЕЦЬК, 23 червня. /Олена ВасінаУКРІНФОРМ/. Дві тисячі кущів маку викопали і вилучили співробітники СБНОН Ленінського райвідділу міліції Донецька в одному з дворів приватного сектора по вулиці Садівничій. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, 35-річна господиня будинку використала під незаконну плантацію майже всю присадибну ділянку. Лише на невеликому клаптику городу виростали коноплі.
- Жінка пояснила, що раніше коноплі вирощував її колишній співмешканець, який 2 роки тому помер від передозування наркотиків, - говорить начальник відділу БНОН Донецького міськуправління міліції Олександр Комаров. - Відтоді вона сходить довільно, і ніхто її не знищує. А ось мак вони посадили разом з нинішнім супутником життя для подальшого виготовлення з нього ацетильованого опію. Громадянка вживає наркотики з 17 років. На початку нинішнього року її було осуджено за зберігання макової соломи, але суд призначив їй покарання без реального строку ув'язнення.
Вилучені рослини було відправлено на експертизу, яка підтвердила, що частина з них є коноплями вагою 3,200 кг, а інші - маком снотворним загальною вагою майже 9 кілограмів. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку або конопель».