середу, 24 червня 2009 р.

У тілі загиблого у Голованівську селянина виявлено 9 вогнепальних поранень

КІРОВОГРАД, 24 червня. (Юрій Сердюченко - УКРІНФОРМ). У тілі загиблого у Голованівську селянина, свідком у смерті якого є народний депутат України Віктор Лозинський, виявлено 9 вогнепальних поранень, крім того переломи ребер, ключиці, ноги, інші тілесні пошкодження. Про це йдеться у офіційній заяві Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода», повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
У заяві повідомляється, що всі озвучені, у тому числі й офіційні версії смерті людини, суперечать одна одній. Обласна організація ВО «Свобода» вимагала проведення незалежної судово-медичної експертизи загиблого. Але до його тіла нікого навіть рідних, журналістів не допустили. Один з відомих всеукраїнських каналів показав сюжет, у якому було здійснено поховання загиблого. До опізнання трупа не було допущено навіть матір загиблого. На кладовищі після відкриття труни виявлено, що мертвий був без ноги.
У своїй заяві обласна організація ВО «Свобода» звертається до СБУ, Генеральної прокуратури України, міністра внутрішніх справ України, Верховної Ради та Президента України звернути особливу увагу на хід розслідування цієї кримінальної справи.


Аби пересвідчитися у, м'яко кажучи, неоднозначності даної справи, достатньо ознайомитися із версією самого Віктора Лозинського, озвученою напередодні:

Ми нікого не вбивали, а захищалися – народний депутат України Віктор Лозинський

КІРОВОГРАД, 22 червня. (Юрій Сердюченко - УКРІНФОРМ). «Народний депутат України не лантух із половою, аби на нього нападали, били» – так прокоментував журналістам на прес-конференції, яка щойно відбулася у Кіровограді, народний депутат України Віктор Лозинський трагічну подію, що призвела до смерті людини у Голованівському районі, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За його словами, йому, а також прокурору району та начальнику райвідділу міліції довелося захищатися від невідомої людини, яка напала на них у полі біля лісу з двома пістолетами та ножем. А вони лише захищалися, але нікого не вбивали.
Як повідомлялося, 16 червня під час об’їзду Голованівського лісництва за участі народного депутата України Віктора Лозинського, прокурора району та начальника районного відділу міліції у полі біля лісу було вбито людину, від численних поранень він того ж дня помер у районній лікарні. Прокуратурою області порушено кримінальну справу, ведеться слідство.
Віктор Лозинський озвучив свою версію цієї трагічної події. Увечері після чергового прийому громадян у смт Голованівськ, на яке було запрошено й прокурора району та начальника райвідділу міліції, нардеп разом з цими керівниками правоохоронних органів району здійснювали об’їзд мисливських угідь. У полі біля лісу вони побачили невідому людину, яка, на їхній погляд, вела себе підозріло. Зупинили машину і запитали, хто цей чоловік. У відповідь невідомий дістав пістолета і почав стріляти у їх бік. Коли вони силою відібрали зброю, незнайомий дістав ножа. Вирвавшись, почав тікати до лісу. Коли автомобілем наздогнали чоловіка, він вихопив другого пістолета і почав стріляти. Керівники-правоохоронці району викликали озброєний наряд міліції, котрий і затримав нападника. Хто вбив чоловіка, або при яких обставинах настала смерть, слідство не розголошує.
Як повідомив нардеп, вбитим виявився колишній працівник міліції Валерій Олійник (1954 року народження), нині без певного місця роботи. Народний депутат України Віктор Лозинський запевнив журналістів у тому, що буде сприяти слідству у цій трагічні справі, переконаний – подія набуває політичного забарвлення, але істину слідством буде доведено.