пʼятницю, 26 червня 2009 р.

Приватний порт "Камиш-Бурун" у Криму прийняв перший вантаж

ДОНЕЦЬК, 26 червня. /Олена Васіна - УКРІНФОРМ/. Порт "Камиш-Бурун" (АР Крим) прийняв перший вантаж після реконструкції. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, тут було проведено масштабну реконструкцію у зв'язку з будівництвом цементного заводу "Альтцем".

- 3 тисячі тонн вугілля, які "зайшли" у порт, не пов'язані з будівництвом заводу, - говорить директор ЗАТ "Камиш-Бурун" Олександр Малина, - ми виконуємо замовлення клієнтів. Проте, для нас це важлива подія, оскільки вона ознаменувала початок роботи після довгої перерви. Нам було дуже складно, тому що "Камиш-Бурун" тільки набирає обертів, і як приватному порту йому юридично складно конкурувати з державними.

На сьогодні акваторія і причали "Камиш-Буруна" пройшли паспортизацію. В акваторії ведеться операція з підйому затонулого риболовецького судна. "Іноземне судно затонуло біля 1-го причалу майже 10 років тому, - говорить Олександр Малина. - Зараз розчищується і поглиблюється акваторія порту, тому проведено водолазні дослідження і затверджено проект суднопідіймальних робіт, за виконання яких вже взялися фахівці".

Довідка: Порт "Камиш-Бурун" розташований за межею Керчі, на північно-східному березі незамерзаючої бухти. Розпочав роботу в 1951 році. Загальна площа порту - 98,8 тис. квадратних метрів. Кількість причалів - 4. Проектна глибина - 8,2 м. Порт "Камиш-Бурун" - незамерзаючий, з цілодобовим режимом роботи. Крім того, порт має в наявності власну залізничну станцію і локомотивне депо зі своїм парком маневрених локомотивів.