понеділок, 15 червня 2009 р.

Погода: завтра в Україні дощитиме, але не скрізь

КИЇВ, 15 червня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. "Дощ іде не тоді, коли просять, а коли сіно косять" - ця народна мудрість спадає на думку нинішнього червня щоразу після детального ознайомлення з метеопрогнозом від Українського гідрометцентру, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Не стане винятком із правила і вівторок, 16 червня. Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що завтра у західних та північних областях пройдуть короткочасні дощі та прошумлять грози. На решті території країни, згідно з їхнім прогнозом, опадів не передбачається. Вітер переважно західний, поривчастий, 7-12 м/с.

Температура повітря в більшості областей країни становитиме вночі 12-18°, у центральних та північних областях місцями 7-10° тепла. Вдень термометри на всій території країни реєструватимуть комфортні 24-30°, на півдні та сході до 32°.

У Києві та області місцями синоптики прогнозують короткочасний дощ, грозу. Температура повітря на столичних і пристоличних землях уночі становитиме 13-15°, вдень 26-28°.

Температура води в Чорному морі 19-21 градус, в Азовському морі - 21 - 25 градусів, у Дніпрі поблизу Києва - 19 градусів. Тривалість світлового дня завтра дорівнюватиме 16 годинам 26 хвилинам.