четвер, 25 червня 2009 р.

Відомий у Полтаві антиквар втратив старожитності і майно, оцінювані мільйонами гривень

ПОЛТАВА, 25 червня. /Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ/. Відомий у Полтаві 38-річний антиквар, який продавав раритети у найпрестижнішому в місті магазині старожитностей, втратив усі накопичені за багато років цінні речі, а також майно, що оцінюється мільйонами гривень. Крах успішного підприємця спричинила перевірка співробітниками податкової міліції його популярного у колекціонерів магазину, передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу УПМ ДПА у Полтавській області.

У ході перевірки з'ясувалося, що магазин старожитностей працював без жодного дозвільного документа за тіньовою схемою, а його власник за період своєї підприємницької діяльності ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах.

На підставі зафіксованих в адмінпротоколі порушень у нього вилучено виявлені предмети старожитностей, у тому числі близько 500 особливо цінних речей 17 століття. Апеляційний суд Полтавської області наклав на тіньовика штраф з конфіскацією раритетів на суму понад 2,6 мільйона гривень. Окрім цього, проти антиквара порушено карну справу за ухиляння від сплати податків у особливо великих розмірах та накладено арешт на його інші цінності /195 картин та 70 ікон/, загальна вартість яких становить 4,5 мільйона гривень. На період досудового слідства накладено арешт і на нерухоме майно тіньовика - 4 квартири та 2 офісних приміщення вартістю 2,2 мільйона гривень. Нині полтавський антиквар перебуває під слідством.