пʼятницю, 26 червня 2009 р.

Події, гідні пера автора "Дракули", відбуваються на Львівщині

ЛЬВІВ, 26 червня. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Події, гідні пера письменника, що оспівав Дракулу, трапились на Львівщині. Тут з`явився "козячий вампір" - невідома істота, яка ночами нишпорить по селах й висмоктує кров із кролів, качок, кіз та інших домашніх тварин й штабелями викладає знекровлені тушки на подвір'ях.

Диво-звір вже дістався до райцентру Жовкви, де в одного поважного газди загриз понад сорок кролів. А сусід перелякався ще більше - у його стайні невідома істота вночі виламала загородку клітки, витягнула з неї 40-кілограмове порося і виссала всю кров. Мертва свиня так і залишилась на підлозі.

Журналісти не тільки сфотографували жертви таємничих нападів, але й назвали чудо-звіра "чупакаброю" - від іспанського chupacabras: chupar - смоктати и cabra - коза. Натомість, заступник голови Жовківської РДА Михайло Козак зазначив, що наразі є дві версії цього загадкового явища - з приватної колекції одного з політичних діячів України втекли кілька екзотичних тварин, які харчуються лише кров`ю, або йдеться про звичайних лісових хижаків, які через вкрай дощове літо не мають вдосталь поживи. Але місцеві хижаки ніколи не були вампірами...