четвер, 25 червня 2009 р.

На Дніпропетровщині хабарником виявися податківець

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 25 червня. /УКРІНФОРМ/. На Дніпропетровщині затримано заступника начальника одного з відділень міжрайонної податкової інспекції. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками сектора боротьби з економічною злочинністю одного з райвідділів міліції спільно із прокуратурою району та відділом по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби в області було встановлено, що зловмисник вимагав і 23 червня отримав хабара у сумі 3600 грн від одного з приватних підприємців. Ішлося про сприяння швидкому оформленню та видачу довідки про відсутність заборгованості по сплаті податків та платежів, необхідної для зняття з реєстрації підприємства.

"Це було зроблено на одній з вулиць селища Солоне у авто підозрюваного, де він і був затриманий правоохоронцями у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України", - пояснили в прес-службі обласної прокуратури.

Також тут повідомили, що цього ж дня за даним фактом прокуратурою Солонянського району порушена карна справа за ч. 2 ст. 368 КК України.