четвер, 8 січня 2009 р.

Життя потерпілій на Верховині дівчині рятували військові вертолітники, донецькі благодійники, медики

ДОНЕЦЬК - ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 7 січня. (Микола Столяров, Наталія Команяк - УКРІНФОРМ). Літак з потерпілою на борту Ольгою Б., яка отримала численні важкі опіки під час пожежі на Верховині, сьогодні приземлився у аеропорту Донецька. Дівчину в критичному стані доставлено до спеціалізованого опікового центру, повідомляють кореспонденти УКРІНФОРМу.

Ольга разом з друзями відпочивала у одній з приватних садиб-готелів Івано-Франківщини. В приміщенні сталась пожежа, під час якої загинула одна людина. Дівчина ж отримала опіки понад 90 відсотків тіла.

- Життя молодої жінки йшлося на секунди, - зазначила керівник проектів Благодійного фонду "Розвиток України" Світлана Панюшкіна. -Тому для евакуації постраждалої президент цього фонду Рінат Ахметов надіслав до Івано-Франківська літак. Проте, після його приземлення в аеропорту виявилося, що за наявних складних погодних умов оперативно доставити бригаду лікарів Донецького опікового центру до містечка Верховина, де під наглядом місцевих лікарів знаходилася постраждала, неможливо...

Представники Благодійного фонду "Розвиток України" звернулися до керівництва Збройних Сил України з проханням надати вертоліт для того, щоби доставити жінку з Верховини до Івано-Франківського аеропорту, де на неї чекав літак.

Вже за 15 хвилин після звернення з військового аеродрому в Бродах, що на Львівщині, піднявся у повітря військово-транспортний вертоліт Мі-8МТ зі складу 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. У складних погодних умовах екіпаж льотчика 2-го класу підполковника Сергія Недогібченка, взявши на борт бригаду донецьких медиків, здійснив переліт та прийняв на борт постраждалу. З Івано-Франківського аеропорту її було переправлено на Донеччину.

- Коли поступив сигнал на зліт, ми не вагались жодної хвилини, - наголосив командир екіпажу підполковник Сергій Недогібченко. - Адже на терезах стояло життя молодої дівчини. На Різдво, кажуть трапляються чудеса, сподіваємось, воно трапиться і для Ольги. І мій екіпаж, і вся наша частина бажають їй швидшого одужання.

Як зазначили УКРІНФОРМу в Управлінні прес-служби Міністерства оборони, для екіпажу підполковника Сергія Недогібченка майданчик приземлення на стадіоні містечка Верховина вже став майже рідним. Саме з нього військові авіатори підіймалися у повітря і доставляли у відрізані минулорічною липневою повінню гірські селища Верховинського району питну воду, продукти харчування та медикаменти. Окрім того, на особистому рахунку екіпажу підполковника Сергія Недогібченка десятки піднятих з води і евакуйованих мешканців Прикарпаття.