суботу, 17 січня 2009 р.

Прогноз погоди на 2009 рік оприлюднив волинський самодіяльний синоптик Володимир Лис

ЛУЦЬК, 17 січня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Довгостроковий прогноз погоди на весь 2009 рік оприлюднив популярний волинський самодіяльний синоптик Володимир Лис. За його словами, працював він над ним особливо ретельно, адже це прогнозування - ювілейне. Рівно двадцять років тому відомий письменник і журналіст з Луцька зробив свій перший самодіяльний прогноз, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Чим же, за словами Володимира Лиса, порадує нас погода у нинішньому 2009 році? В основному холодним очікується продовження й завершення зими. Холодною й морозною та ще й, можливо, з сніговими хуртовинами буде й перша половина березня. А справжнє тепло обіцяє прийти лише у третій декаді місяця. Зате погода у квітні, в тому числі й на найвеличніше християнське свято - Великдень, очікується теплою і сонячною.

Здебільшого теплим й погідним, як і хотілося б, передбачається і цьогорічне літо, особливо порадує сонцем і навіть спекою липень. Тепло буде і на День незалежності, пророкує самодіяльний синоптик.

Літнє тепло передасться і початку осені, особливо теплими будуть перші два тижні вересня. А далі - звична осіння погода, де дощі змінюватимуться проясненнями. І хоча перед Михайлом (21 листопада) навіть може випасти сніг, але осінь триматиметься до останнього календарного дня.

Що ж до початку нової зими, то він буде подібним до минулорічного - прохолодним і морозним. Але перед Новим роком очікується, хоча й короткочасна, але відлига.

Оприлюднюючи свій черговий довгостроковий прогноз, Володимир Лис укотре нагадує читачам, що його передбачення діють в радіусі 150 кілометрів від місця спостереження, тобто, Луцька. Але, як уже не раз зазначалося, є сотні випадків, що ці прогнози збуваються не лише на всій Волині й у сусідніх областях, але й в Криму. Чим неймовірно здивований і сам Володимир Лис, який любить повторювати приказку: на прогноз надійся, але і сам пильнуй.