середу, 21 січня 2009 р.

Львів'ян, які заборгували за водопостачання, залишають без каналізації

ЛЬВІВ, 21 січня. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Кампанію із примусового припинення надання послуг боржникам розпочав сьогодні "Львівводоканал". Протягом десяти днів бригада фахівців "Полтававодоканалу" за допомогою приладу "Спрут" від'єднуватиме від каналізації квартири неплатників. Відновити водовідведення можна буде лише за умови повного повернення боргів та сплати 250 гривень за підключення.

Як повідомив директор ЛМКП "Львівводоканал" Мирослав Заплатинський, такі радикальні методи впливу на боржників спричинені низьким рівнем оплати за воду. На початок року борг населення перед ЛМКП "Львівводоканал" сягнув майже 90 мільйонів гривень. Середньорічний рівень оплати львів'ян у 2008 році становив лише 77 відсотків. За словами М.Заплатинського, "раніше ми отримували шквал листів від львів'ян зі скаргами на відсутність води, а тепер їх немає. Тобто, стан справ з водопостачанням у місті значно покращився. Однак борги населення зростають, а ми щомісяця отримуємо попередження від ВАТ "Львівобленерго" про необхідність стовідсоткової оплати за спожиті енергоносії. Якщо львів'яни не платитимуть, то енергетики відключать наші насосні станції. Отже, "Львівводоканал" буде вимушений повернутися до скороченого графіку подачі води й тоді постраждають ті, хто справно платить. Цього не можемо допустити".

Нагадаємо, що упродовж 2008 року проведено 4 кампанії з примусового від'єднання помешкань боржників від каналізації, було відключено понад 500 таких помешкань, де загальна сума боргу перевищувала 1 мільйон гривень. Завдяки вжитим заходам дебіторська заборгованість населення зменшилася на 5 мільйонів гривень.