понеділок, 19 січня 2009 р.

У Тернополі злісних неплатників комунальних послуг планують виселяти із квартир

ТЕРНОПІЛЬ, 19 січня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. У Тернополі злісних неплатників комунальних послуг виселятимуть із квартир.
Виселення з квартири за борги - вимушений, але потрібний крок, переконаний міський голова Тернополя Роман Заставний.
Цю тезу, передає кореспондент УКРІНФОРМу, керівник міста висловив під час екстреної наради у міській раді, де обговорювалися проблеми вчасної проплати за спожиті житлово-комунальні послуги та економії тепла в будинках і комунальних установах. Йшлося про те, що у всіх освітніх закладах міста зменшено подачу тепла до гранично дозволених показників, а в школах, на час канікул, тепло подається тільки для підтримки системи в робочому режимі.
Дещо несподіваною виявилася для багатьох депутатів пропозиція міського голови щодо купівлі однокімнатних квартир та переселення в них мешканців, які мають надто великі борги за житлово-комунальні послуги. Логіка дуже проста, каже міський голова. Якщо сім'я не може дати собі раду з утримання житла, яке має, то ми запропонуємо їм переселитися у менше за площею, їхнє житло продамо, з цих коштів сплатимо борги, а решту грошей повернемо сім'ї.
Зараз у Тернополі є майже 150 сімей, у яких борг тільки за опалення та гарячу воду сягає від 7 до 14 тис. грн. Характерно, що більшість із боржників - люди із середнім чи високим рівнем достатку, які мають дачі, земельні ділянки та автомобілі.