суботу, 31 січня 2009 р.

Зараз кращий час для придбання житла в Україні - експерти

ХАРКІВ, 31 січня. /Володимир Фоменко - УКРІНФОРМ/. Зараз кращий час для придбання житла в Україні, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на Льва Парцхаладзе, президента компанії "XXI століття" і Української будівельної асоціації.

Експерт пояснює, "що по кожному проекту необхідно дивитися не лише на ціну за квадратний метр, а й аналізувати юридичну сторону питання. Треба враховувати ряд факторів. Не тільки ціна визначає вигоду від купівлі. Треба звертати увагу на те, коли об'єкт буде введений в експлуатацію. На сьогодні не всі організації дотримуються заздалегідь обіцяних дат. У результаті, можуть з'являтися такі піраміди, як Еліта-Центр. Фактор часу будівництва на сьогодні, напевно, навіть більш важливий, ніж ціна."

Фахівці компанії "Перспектива" (Харків) акцентують увагу на тому, що всупереч кризі на ринку нерухомості інвестування в будівництво може стати надійним способом збереження коштів.

Експерти вважають, що вкладення в первинне житло забезпечує не тільки збереження капіталу, а й зростання. Це пояснюється тим, що вторинне житло старіє і втрачає свою привабливість по відношенню до первинного житла. Другий фактор: на сьогодні багато будівельних компаній припинили будівництво, тому побудоване житло, або те, що будується, ще більше збільшиться в ціні.