четвер, 8 січня 2009 р.

Полтавські рятувальники дістали з колодязя жінку, яка провела у льодовому полоні п’ять годин

ПОЛТАВА, 6 січня. /Людмила ТатариноваУКРІНФОРМ/. Працівники Гребінківського райвідділу МНС врятували 33-річну жінку, яка провела у крижаній воді 12 метрового колодязя близько пяти годин, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на Головне управління МНС України в Полтавській області.
Жертву льодового полону у селі Світанок виявили сусіди 5 січня близько опівдня, коли прийшли по воду. Вони і викликали рятувальників.
Їхні дії були оперативні і професійні: за останні півроку у Гребінківському районі вони дістали з сільських колодязів вже три жертви.
Мешканка Світанку сама обрала шлях у глибину. Вона обв`язалася мотузкою і стрибнула у колодязь. За свідченнями лікарів, зробила це у стані «психологічного виснаження». Рятувальники стверджують, що жінка була не зовсім тверезою. На диво, вона не зазнала травм і не втратила свідомість. Її врятувала і та обставина, що глибина води у колодязі була незначною.
У перші дні нового року в регіоні, за даними ВГЗ УМВС України в Полтавській області, від переохолодження загинуло троє осіб. Двоє з них – 35-річний кременчужанин та 46-річний мешканець села Чернечий Яр, що під Диканькою, замерзли після вживання спиртного. 67-річна бабуся замерзла в Лохвицькому районі поблизу цвинтаря. Від алкогольного отруєння умер у своїй квартирі і 47-річний полтавець.
Мороз та алкоголь, що супроводжують свята, нерідко стають причиною трагічних наслідків необережного з ними поводження.