суботу, 17 січня 2009 р.

Унікальна геомембрана берегтиме кологію на новому полігоні відходів поблизу Харкова

ХАРКІВ, 17 січня. /Володимир Фоменко - УКРІНФОРМ/. Використання сучасних зарубіжних технологій дозволить забезпечити дотримання всіх екологічних вимог на новому полігоні твердих побутових відходів (ТПВ), який будується для потреб Харкова у Дергачівському районі Харківської області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Як проінформував керівник підприємства "Муніципальна компанія поводження з побутовими відходами" Володимир Мальцев, зокрема, буде використана унікальна геомембрана (щільна плівка 2,5 мм, розрахована на 6 гектарів площі), яка виключає проникнення продуктів гниття в атмосферу - вони накопичуватимуться в спеціальні місткості для фільтрату.

Перша черга нового полігону ТПВ, що розташований в Дергачівському районі, буде введена в дію вже в квітні поточного року. Загальна вартість проекту - 22-24 млн грн, першої черги - 12 млн грн (вони передбачені в міському бюджеті поточного року). Перший етап будівництва - це приблизно 65% від потенціалу об'єкту.

"Даний об'єкт має величезну значущість для Харкова, - відзначає міський голова Михайло Добкін. - Нова черга полігону вирішить проблему складування ТПВ для Харкова на найближчі 5-6 років. Ті технології, які тут застосовуватимуться, дозволять уникнути багатьох проблем: на цьому полігоні буде продумано все - від збору токсичних речовин до можливості вивозу їх на Диканівські очисні споруди і далі - до переробки їх в безпечний вигляд."