суботу, 17 січня 2009 р.

Завершено досудове слідство у справі про масштабні махінації із земельними ділянками у Севастополі

КИЇВ, 17 січня. /УКРІНФОРМ/. Головне слідче управління МВС України завершило досудове слідство у кримінальній справі щодо низки масштабних махінацій із земельними ділянками та майном, які належать Міністерству оборони України. До кримінальної відповідальності за обвинуваченням у шахрайстві, фіктивному підприємництві, підробці документів та зловживанні службовим становищем притягуються члени організованої злочинної групи, яка упродовж 2006-2008 років займалася незаконним відчуженням об'єктів нерухомості МО з наступною реалізацією комерційним структурам. Про це УКРІНФОРМу повідомили у МВС України.

За даними слідства, до складу угруповання входили посадовці філії центрального спеціалізованого будівельного управління Міністерства оборони ДП "Укроборонбуд" та одного з приватних підприємств Севастополя. Вони незаконно заволоділи правом власності та подальшого розпорядження майном військового містечка N488, розташованого на хуторі Молочний поблизу Севастополя. Сума збитків, завданих зловмисниками державі, становить 3 млн 123 тис. гривень.

На земельні ділянки накладено арешт. Стосовно затриманого два дні тому 46-річного організатора афер Печерським районним судом м.Києва обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд.