понеділок, 19 січня 2009 р.

У Харкові знімають фільм для Міжнародного кінофестивалю про земляка-репера - інваліда І групи

ХАРКІВ, 19 січня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Група молодих харківських кінематографістів розпочала зйомки документального фільму про земляка Романа Чулю, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Як розповів головний режисер фільму, керівник Харківського творчого об'єднання "Око" Олександр Довгаль, 21-річний Роман - житель приміського селища Солоницівка. Він людина складної долі: інвалід першої групи, пересувається на колясці, причому лікарі пов'язують його захворювання з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС. Всупереч долі, Роман живе повноцінним життям, любить сучасну музику, завоював популярність у молодіжному середовищі як музикант, пропагандист репу, неодноразовий призер вуличних фестивалів хіп-хопу. З друзями вважає за краще спілкуватися через Інтернет, щодня отримує на свою електронну адресу - эР.Чуль - понад півсотні листів, у тому числі, від однолітків-інвалідів. Його прохають розповісти про своє життя, плани. До речі, найближчим часом Роман має намір випустити свій перший музичний альбом.
Як стало відомо, літом фільм буде готовий. Авторські права на нього, за рішенням членів творчого об'єднання "Око" - а це два десятки молодих кінематографістів, - передадуть Роману Чулю. Фільм замовлено для показу на встановленому в Харкові Міжнародному кінофестивалі про права людини. Лауреатом цього фестивалю є член об'єднання "Око", 18-річний студент Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Ілля Довгаль, який зняв документальні фільми на тему Чорнобиля: "Чорний біль" та "20 років після Чорнобиля".