четвер, 22 січня 2009 р.

Укргідрометцентр попереджає про початок льодоходу на річках Прикарпаття та Закарпаття

КИЇВ, 21 січня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Синоптики Українського гідрометцентру попереджають про несприятливі погодні умови та гідрометеорологічні явища, які спостерігатимуться в Україні впродовж трьох наступних діб, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Згідно з їхнім прогнозом, 22 січня в Україні стелитимуться тумани, видимість на автошляхах становитиме 200-500м. У східній частині країни подекуди наростатиме ожеледь; у південній частині та Карпатах пориви вітру місцями сягатимуть 15-20 м/с. Вночі та вранці на дорогах (крім півдня) ожеледиця.

22-24 ciчня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвщина, Iвано-Франкiвщина) очiкується зростання рiвнiв води на 0,5-1,5 м над поточними, почнеться льодохiд, мiсцями формування заторiв льоду з додатковим підвищенням рiвнiв води становитиме до 0,5 м, при цьому можливий вихiд води на заплаву.

22-23 січня на рiчках Закарпаття очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 м, почнеться льодохiд. В мiсцях звуження русел рiчок можливе утворення заторiв льоду із швидкоплинним додатковим пiдвищенням рiвнiв води. 21-23 січня у високогір'ї Карпат небезпека сходу снігових лавин.