середу, 31 грудня 2008 р.

Погода: 1 січня морози дещо послабнуть, а 2 січня знову наберуться сили

КИЇВ, 31 грудня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. У перший день Нового року температура повітря на всій території України підвищиться в денну пору на 3-5°, однак, незважаючи на це, в природі переважатимуть мінусові температури. Про такий синоптичний перебіг подій першого дня нового, 2009 року кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.

Згідно з їхнім прогнозом, цього дня на більшій частині території країни переважатиме хмарна з проясненнями погода. Буде без істотних опадів, лише в північних областях місцями пройде невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря цього дня в більшості регіонів країни становитиме вночі 8-13°, в Карпатах до 17° морозу. Вдень термометри реєструватимуть 1-6° морозу, у південній частині близько 0°. В Криму ртутний стовпчик опуститься вночі до 3-8° морозу, вдень підніметься до 1-6° тепла. 2 січня по всій Україні, крім західних областей, відбуватиметься зниження денної температури до 6-11° морозу, на півдні до 2-7° морозу; в Криму протягом доби буде близько 0°.

У Києві та області 1 січня також переважатиме хмарна з проясненнями погода. Вдень 1 січня та вночі 2 січня місцями пройде невеликий сніг, в решту часу - без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме вночі 8-13° морозу, вдень 1 січня 1-6° морозу, 2 січня відбуватиметься зниження денної температури до 5-10° морозу.