четвер, 23 грудня 2010 р.

Свій "Wikileaks" відкриває Піратська Партія Чехії

Піратська Партія Чехії планує відкрити власний інтернет-проект, схожий на Wikileaks. Очікувалося, що ресурс працюватиме вже сьогодні.
За словами представників партії, запустити проект PirateLeaks (так назвали ресурс) можна було б раніше, але автори відпрацьовували технологію, яка б давала змогу на 100% забезпечити анонімність людей, які направляють інформацію. При цьому, хостинг забезпечуватимуть співробітники партії на серверах, що належать партії, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Сybersecurity.
Чеську Піратську Партію було створено за образом Шведської піратської партії і в червні 2009 року пройшла до місцевого парламенту, отримавши свого представника й 0,8% голосів у країні. Раніше ця група виступала одним з найбільш активних прихильників Джуліана Ассанжа. Зараз Піратська партія підтримує одне з дзеркал оригінального Wikileaks.
Якуб Міхалек, головний редактор PirateLeaks, каже, що новий проект спеціалізуватиметься на чеських і європейських витоках і за допомогою його партія сподівається зміцнити свій вплив у політиці.