понеділок, 20 грудня 2010 р.

Американці хочуть посадити Ассанжа, але не знають як

Міністерство юстиції США вивчає правові шляхи для судового переслідування засновника сайта WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Віце-президент США Джо Байден назвав Ассанжа "терористом хай-тек", заявивши, що він завдав шкоди національній безпеці США.
У інтерв'ю каналу NBC Джо Байден заявив, що поки немає достатньої правової бази для притягнення Ассанжа до відповідальності за публікації військових досьє США про бойові дії в Афганістані і США, а також оприлюднення переписки американських дипломатів між собою. Закон США про шпигунство 1917 року не передбачає таких випадків. "Якщо він (Ассанж) вступив у змову з військовослужбовцем США для того, щоб заволодіти секретними документами, це принципово відрізняло б його від журналіста, який їх просто оприлюднив", - сказав Байден.
Річ у тім, що свобода засобів масової інформації на самовираження захищена конституцією країни, так що зараз мін'юст США намагається довести факт "змови" між Ассанжем і американським військовослужбовцем Бредлі Меннінгом, який підозрюється в передачі компромату сайту WikiLeaks, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Reuters.
C закликами посадити Ассанжа у в'язницю і навіть знищити його виступив ряд відомих політиків у США, Канаді, Австралії та інших країнах. А представники російських спецслужб пообіцяли взагалі "закрити" скандальний сайт.