пʼятницю, 10 грудня 2010 р.

Хакери поставили ультиматум владі Великої Британії

Армія хакерів планує вивести з ладу сайти уряду Великої Британії, якщо британська влада погодиться на екстрадицію засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа у Швецію, де на нього чекає суд за обвинуваченням у згвалтуванні.
Близько півтори тисячі хакерів вже атакували сайти MasterCard , Visa та уряду Швеції. Атаки почалися після того, як компанії-емітенти кредитних карток, а також система PayPal відмовилися перераховувати пожертвування для Wikileaks.
Однією з цілей хакерів може стати найбільший інтернет-магазин Amazon.com. "Це справжня інформаційна війна. Інформація повинна бути вільною, а уряди хочуть зберегти її для себе. Wikileaks надала інформацію широкій публіці і це стало початком війни", - цитує слова одного з хакерів The Telegraph.
Щодо самого Ассанжа, то наступного вівторка він постане перед судом міста Вестмінстер і його адвокати спробують домогтися звільнення під заставу. До цього часу Ассанж залишатиметься під вартою, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на The Telegraph.
Нагадаємо, засновника і головного редактора сайта Wikileaks було заарештовано у Великій Британії 7 грудня. Джуліан Ассанж обвинувачується владою Швеції в подвійному згвалтуванні. Від надання послуг сайту Wikileaks.org відмовилися провайдери EveryDNS і Amazon.com.