пʼятницю, 17 грудня 2010 р.

Британські учені довели існування паралельних світів

Перші фізичні свідчення можливого існування паралельних світів отримані сучасною наукою. Як повідомила британська газета "Дейлі мейл", вчені з лондонського Університетського коледжу виявили точки зіткнення нашого Всесвіту з іншими, не видимими оку всесвітами.
Тим самим отримані, мабуть, перші нетеоретичні підтвердження так званої теорії струн, яка до сьогоднішнього дня лише абстрактно доводила існування паралельних світів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на зарубіжні ЗМІ.
Нинішнє відкриття було зроблено в ході вивчення розподілу в космосі реліктового мікрохвильового випромінювання, що збереглося після Великого вибуху, який, як вважається, дав початок нашому Всесвіту. Це випромінювання не є однорідним і містить особливі зони, що характеризуються підвищеною температурою. "Ми, мабуть, маємо тут справу з космічними пробоїнами, що утворилися в результаті зіткнення нашого і паралельних світів", - заявив один з керівників дослідження професор Стівен Фіні. На його думку, наш Всесвіт є лише невеликою бульбашкою у велетенському океані паралельно існуючих світів, що мають інші фізичні характеристики.