середу, 15 грудня 2010 р.

Twitter опублікував ТОП-10 популярних трендів 2010 року

Адміністрація сервісу мікроблогів Twitter назвала десятку трендів року, що найбільше обговорюються. Згідно з рейтингом, опублікованим в офіційному блозі Twitter, головним у 2010 році став тренд, присвячений розливу нафти в Мексиканській затоці.
На другому місці опинилося обговорення чемпіонату світу з футболу в ПАР. Персоною, яка найбільше обговорюється в Twitter, став співак Джастін Бібер, а фільмом року, який найчастіше згадується - "Початок". У топ-10 популярних трендів також потрапив восьминіг Пауль - влітку його обговорювали в світлі точних футбольних "прогнозів", а восени в зв'язку з раптовою смертю, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на блог Twitter.
У рейтингу не виявилося ресурсу WikiLeaks - раніше користувачі звинувачували адміністрацію Twitter у тому, що вона навмисно ігнорує тему WikiLeaks, не включаючи цей тренд у рейтинги з політичних причин. При цьому тренд WikiLeaks Cablegate присутній в окремому тематичному топі "News Events". Крім того, засновник ресурсу Джуліан Ассанж зайняв 4 місце в списку персон, які найбільше обговорюються в 2010 році.