четвер, 23 грудня 2010 р.

Складено меню "розумної їжі"

Після низки експериментів учені дійшли висновку, що для людського мозку і серця досить корисними є одні й ті ж самі продукти харчування. Дослідники склали рейтинг так званої "розумної їжі", до якого увійшли кілька видів продуктів.
Журнал Psychology Today, який його опублікував, виніс на першу позицію журавлину, повідомляє УКРІНФОРМ. Як її ще називають "ягода здоров'я", "північний виноград" найпозитивніше впливає на розум людини, а також містить дуже велику кількість антиоксидантів. Крім цього, дослідження показали, що журавлина здатна покращувати пам'ять і роботу опорно-рухового апарату.
На другому місці - чорниця. За своїми властивостями ця ягода дуже схожа на журавлину, але містить трохи меншу кількість антиоксидантів. Проте володіє речовиною, що здатна поліпшувати зір.
Буряк і капуста розташувалися на третьому місці. За словами вчених, ці овочі містять достатню кількість речовин для боротьби з шкідливими ферментами, які можуть призводити до розвитку хвороби Альцгеймера.
Жирна риба йде слідом за овочами і посідає четверте місце у рейтингу. Деякі види риби, зокрема, лосось, оселедець, сардини, містять жирні кислоти, які можуть руйнувати шкідливі ферменти.
Замикає рейтинг "розумної їжі" шпинат. Проте це не означає, що дана трав'яна рослина найменш корисна. Як з'ясувалося, шпинат може перешкоджати виникненню порушень пізнавальних здібностей, а також сповільнювати появу проблем у нервовій системі людини.
Валерій Барський, КИЇВ. 20 грудня 2010 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=972122