понеділок, 6 грудня 2010 р.

Київ проведе чемпіонат світу з фехтування 2012 року

На конгресі Міжнародної федерації фехтування у Москві столиця України одержала право на проведення командного чемпіонату світу з фехтування 2012 року.
Попри те, що Україна виявилася єдиною країною, що висунула свою кандидатуру на проведення цих змагань, Київ, як майбутній господар світового форуму 2012 року, отримав безсумнівну підтримку світової фехтувальної громадськості. За місто каштанів віддали свої голоси 96 зі 100 федерацій, що брали участь у голосуванні, три федерації проголосували проти і одна утрималася, повідомили Укрінформ-спорт в прес-службі НОК.
Про рішення висунути Київ у якості кандидата на проведення чемпіонату світу-2012 Україна заявила на генеральній асамблеї Міжнародної федерації фехтування, що відбулась у квітні 2010 року в Баку. Свою підтримку Національній федерації фехтування України в намірі провести ЧС-2012 висловили міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін і президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.
Для України цей чемпіонат має особливе значення: у 2012 році змагатися за звання чемпіонів світу в командній першості будуть лише ті види зброї, що не беруть участі в Іграх ХХХ Олімпіади у Лондоні - жіноча шабля й чоловіча шпага. Таким чином, олімпійські чемпіонки Пекіна - шаблістки Ольга Харлан, Олена Хомрова, Галина Пундик і Ольга Жовнір, які позбавлені можливості боротися в цьому олімпійському циклі за відповідні командні нагороди, зможуть позмагатися за медалі світової першості на рідній землі.
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p35724/