середу, 29 грудня 2010 р.

Російські опозиціонери подали в суд на В.Путіна

Російські опозиційні політики Борис Нємцов, Володимир Мілов і Володимир Рижков подали у Савелівський суд Москви позов проти прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна "за наклеп".
Як повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ, опозиціонери вимагають стягнути з прем'єр-міністра один мільйон рублів як компенсацію за моральну шкоду.
Приводом для судового розгляду стало твердження В.Путіна під час нещодавньої "прямої лінії" про те, що опозиціонери "хочуть грошей і влади". "Чого насправді хочуть Нємцов, Рижков, Мілов та інші? Грошей і влади, чого вони ще хочуть?! У 90-х роках вони поцупили чимало мільярдів разом з березовськими і тими, хто зараз перебуває у місцях позбавлення волі, і кого ми сьогодні згадували. Їх від кормушки відтягнули, вони потратилися, хочеться повернутися і поповнити свої кишені. Але я думаю, що якщо ми дозволимо їм це зробити, вони окремими мільярдами вже не обмежаться, вони всю Росію розпродадуть", - заявив тоді В.Путін.
За словами В.Мілова, хоча донині опонентам В.Путіна жодного разу не вдавалося виграти у нього суди, вони все ж сподіваються стати "піонерами". "Ми хочемо, щоб Путін спростував свої наклепницькі твердження", - заявив він.
Б.Нємцов у своєму блозі написав, що цей мільйон вони планують витратити "на антикорупційну діяльність, у першу чергу, на видання доповідей, які розповідають про корупцію в оточенні Путіна".
Співвідповідачем щодо позову також є телерадіокомпанія ВГТРК. "Від журналістів ми не вимагаємо нічого, окрім як надати однаковий ефірний час для спростування слів Путіна", - сказав В.Мілов.
Реакції В.Путіна на позов поки що не було.
Ігор Соловей, МОСКВА. 23 грудня 2010 року.
http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=973479