четвер, 23 грудня 2010 р.

У США затверджено нові правила використання Інтернету

Федеральна комісія США з питань зв'язку (FCC) затвердила нові правила використання Інтернету, які викликали безліч суперечок. На думку прихильників цих правил, вони забезпечать захист споживачів, провайдерів послуг та інвесторів. З свого боку, противники цих правил попереджають, що нові правила - це приклад того, як хтось намагається вирішувати неіснуючі проблеми. Більше того - ці правила заохочуватимуть інші країни до спроб узяти під контроль Інтернет.
Так звані правила "мережного нейтралітету" мають на меті не допустити, аби компанії, що забезпечують доступ до Інтернету, мали можливість блокувати або уповільнювати програми, які використовують широкі діапазони частот.
Ці правила забороняють інтернет-провайдерам, телефонним та кабельним компаніям допускати дискримінацію щодо інших інтернет-послуг, наприклад тих, які надаються їхніми конкурентами. Разом з тим, вони дозволяють провайдерам послуг з використанням широкосмугового зв'язку здійснювати те, що FCC називає "обгрунтованим управлінням" даними, аби вирішувати проблеми, пов'язані з перевантаженням мережі і небажаним трафіком. Інтернет-компанії матимуть право у деяких випадках стягувати вищу плату за високошвидкісний доступ, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Голос Америки.
Члени Федеральної комісії з питань зв'язку розійшлися у поглядах з приводу цих правил, які були прийняті трьома голосами проти двох. Критики стверджують, що FCC не уповноважена встановлювати подібні правила або здійснювати контроль за їхнім дотриманням.