понеділок, 6 грудня 2010 р.

Оголошено імена трьох претендентів на "Золотий м'яч"

Приз "Золотий м'яч", що вручається кращому футболісту року, в 2010 році отримає Андрес Іньєста, Ліонель Мессі або Хаві.
Імена трьох претендентів було оголошено на спеціальній прес-конференції в Парижі, пряма трансляція якої велася на офіційному сайті ФІФА. Володар "Золотого м'яча" стане відомий 10 січня на урочистій церемонії в Цюриху, повідомляє Укрінформ-спорт.
З 2010 року "Золотий м'яч" вручають ФІФА і французький тижневик France Football. Наприкінці жовтня було названо імена 23 претендентів на головний індивідуальний приз у світовому футболі. Кращий гравець року визначається голосуванням, у якому беруть участь капітани і головні тренери збірних, а також журналісти.
5 грудня італійське видання Gazzetta dello Sport написало, що "Золотий м'яч" 2010 року отримає Іньєста. Газета правильно назвала імена трьох футболістів, які попали в першу трійку претендентів на звання кращого футболіста року.
Іньєста, Мессі й Хаві виступають за іспанську "Барселону". В 2010 році вони виграли чемпіонат Іспанії та Суперкубок країни. Іньєста і Хаві в складі збірної Іспанії стали чемпіонами світу, причому у фіналі ЧС-2010 Іньєста забив переможний м'яч у ворота Голландії. Мессі на чемпіонаті світу в складі збірної Аргентини дійшов до 1/4 фіналу.
Було також названо трьох претендентів на звання кращого тренера 2010 року. Ними стали іспанці Вісенте Дель Боске і Хосеп Гвардіола та португалець Жозе Моурінью. Дель Боске тренує збірну Іспанії, Гвардіола - "Барселону", а Моурінью в сезоні-2009/2010 тренував міланський "Інтер", а влітку очолив мадридський "Реал".
Укрінформ-спорт
http://sport.ukrinform.ua/news/p35743/